Известие

Collapse
No announcement yet.

Бавно загрява или термостата е за смяна 156 1.9 JTD ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

значи в крайна сметка трябва да сменям термостата
    sigpic
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    http://vbox7.com/play:mb32a77d3a

Comment

Първоначално публикувано от Vasil82 Покажи съобщение
      Здравейте колеги колата загрява бавно 156 1.9 105 коня и държи следните стойности като на снимката,а сега като стана по студено извън града падна под 70 градуса,та термостата за смяна ли е и каква е нормалната температура
      Първоначално публикувано от brnthlmt Покажи съобщение
      трябва да държи 88-90 и да не мърда ако е читав! без големи колебания към 70 градуса
      Да ама не, не подвеждай колегата! Точно ясно и просто е казано термостата отваря на 78 градуса и е напълно отворен на 82!!!
      Просто в Италия е горещо, затова и отваря по рано, така си излизат от завода, отделно на което ако колегата си купи нов, той пак ще е такъв, естествено ако не търси 88-90...
      И тази черта така и не се научихте че е 80 градуса, а не 70

Снимка от Аутодата За сведение на 2.4 е пак същатата работа
      Attached Files
      Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 12:03.
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

значи в крайна сметка трябва да сменям термостата
        Температурата която ти показва на първата снимка от темата е 82-83гр.
        Което за зимата е нормално.......
        Според зависи от стила на шофиране.
        Сега за бавното загряване вече е доста относително да се каже..........
        Ако след като загрее стрелката ти стои му 2-та черта и 90гр. значи е добре термостата....
        2-та черта е 80гр.
        Ако след като загрее пада под нея е за смяна......
        Но най добре си направи измервания за да се убедиш сам дали е за смяна........
        Ако не можеш да си направиш диагностика, вземи един мултицет с термометър и направи проба.
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

Сигурни ли сте за тая 2ра черта?

Не виждам логиката, при положение, че останалите деления са по 20 градуса?90-110-130, а разстоянието между чертите е еднакво?
          Last edited by Satanism; d.m.y г., 12:08.
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Нормално е. В момента пътувам всеки ден по магистралата и в тия кучешки студове стрелката все си седи там някъде, пък колата си има парно след 10-я километър
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

да обаче проблема е че бавно загрява онзи ден извън града минах около 25 км и тогава стигна 50 градуса,незнам това дали е нормално
              sigpic
              Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                Сигурни ли сте за тая 2ра черта?

Не виждам логиката, при положение, че останалите деления са по 20 градуса?90-110-130, а разстоянието между чертите е еднакво?
                А кой каза че там е 110, там е 100 бе момче
                Имаше една дълга тема, където коментирахме това

---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:56 ----------

да обаче проблема е че бавно загрява онзи ден извън града минах около 25 км и тогава стигна 50 градуса,незнам това дали е нормално
                Не е! Отиваш в магазина и си купуваш BERH и си готов Отделно и си от Ямбол, директно отиваш на ул. "Николай Петрини" N:36, телефон: 0885 919 631 и после ще ме споменваш с хубаво
                Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 17:01.
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ами утре явно това ще ми е задачата
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                    А кой каза че там е 110, там е 100 бе момче
                    Имаше една дълга тема, където коментирахме това

---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:56 ----------

Не е! Отиваш в магазина и си купуваш BERH и си готов Отделно и си от Ямбол, директно отиваш на ул. "Николай Петрини" N:36, телефон: 0885 919 631 и после ще ме споменваш с хубаво
                    как ще е 100, като перката се включва на 92, а това се случва не на 1/5 разстояние от 90, а на 1 косъм...нещо не ми се връзва тая история..

иначе много ще се радвам, ако си прав, щото тогава уреда ще е наред...
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Да ама не, не подвеждай колегата! Точно ясно и просто е казано термостата отваря на 78 градуса и е напълно отворен на 82!!!
                      Просто в Италия е горещо, затова и отваря по рано, така си излизат от завода, отделно на което ако колегата си купи нов, той пак ще е такъв, естествено ако не търси 88-90...
                      И тази черта така и не се научихте че е 80 градуса, а не 70

Снимка от Аутодата За сведение на 2.4 е пак същатата работа
                      Не искам да се заяждам но моята коля е карана от Италия и защо ми държи 90 градуса през зимата не знам няма значение дали е студено или не!е когато съм по-наклон без подаване на газ спада до 80'те

Comment

Моята държи същата температура ама като я включа на компютър за диагностика показва повече от колкото стрелката сигурно и при теб е така.
                        alfa 156-1.9jtd

Comment

Първоначално публикувано от tre Покажи съобщение
                          Моята държи същата температура ама като я включа на компютър за диагностика показва повече от колкото стрелката сигурно и при теб е така.
                          alfa 156-1.9jtd
                          Имаш предвид същата температура като снимката на колегата от първата тема така ли?Защото ако е така съм напълно съгласен с теб.

Comment

Първоначално публикувано от brnthlmt Покажи съобщение
                            Не искам да се заяждам но моята коля е карана от Италия и защо ми държи 90 градуса през зимата не знам няма значение дали е студено или не!е когато съм по-наклон без подаване на газ спада до 80'те
                            На 147 уреда е различен и като загрее си показва 90гр. и не мърда...........
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

ще ползвам темата и снимката наколегата,за което се извинявам аз съм с 1.8 тс и на мен ми показва същото имам парно ,от както съм я взел е така/2 години/ и аз ли съм за термостат
                              Attached Files
                              алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                              алфа ромео 164 2.0тс -на части
                              нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                                ще ползвам темата и снимката наколегата,за което се извинявам аз съм с 1.8 тс и на мен ми показва същото имам парно ,от както съм я взел е така/2 години/ и аз ли съм за термостат
                                Не, просто си с термостат който започва да отваря на 78 градуса и е напълно отворен на 82
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X